divendres, 23 d’agost del 2013

Vacunar-se per a la independència

Aquests dies, i ja portem uns quants mesos, hem parlat de tots els preparatius per a la cadena humana de l'onze de setembre, i en general de tot el que fa referència al dret a decidir i el camí a la independència. 
A diferència de molts independentistes, m'agrada llegir escrits i arguments de persones contràries a la independència, ja siguin federalistes o nacionalistes espanyols. De tothom se n'aprèn, i qui es cregui que ja ho sap tot, o bé que té la raó i la millor solució per a tot, està molt equivocat.
Em va agradar la columna del director de l'ARA, d'aquest dimecres. Creure's que el tot és la projecció del teu entorn és un greu error, i qui es pensi que la guerra està guanyada abans de plantejar-la, tindrà una gran decepció.
Avui fent la passejada diària entre Arenys i Canet, pensava en una d'aquestes converses i m'ha vingut el cap la vacuna. Si només prens allò que et va bé, et convé, i amagues el cap sota l'ala, al primer atac et tomben. Vacunar-se és precisament una manera de prevenir la malaltia tot injectant-te petites dosis de la pròpia malaltia per crear anticossos. Si no creem aquests anticossos, fàcilment perdrem la batalla. Si som tan cecs que no veiem què hi ha al nostre voltant, arribarà un moment que l'entorn ens vencerà.