dissabte, 10 d’agost del 2013

Pere Navarro s'equivoca de discurs

Una vegada més, Pere Navarro s'equivoca amb la seva manera de lluitar contra l'independentisme. El model federalista té prou argumentació com per no haver de caure en la mateixa tàctica espanyolista de la por. A vegades, quan sents aquests comentaris, penses que en el fons es desitja, la qual cosa no voldria pensar que és cert.
Sóc conscient que el paper que li toca jugar a Pere Navarro és prou complicat. Al seu voltant té persones que serien molt més radicals contra qualsevol actitud sobiranista, i a més ha de fer front als sectors catalanistes i crítics del seu partit. Avui és més fàcil defensar la independència que el federalisme, i això ho pateix en Pere Navarro.
Cal, però, que el líder del PSC no es deixi portar pels tics espanyolistes del PP i PSOE, i busqui els seus propis arguments, hi cregui sincerament, i els defensi. Ha de fer un discurs de cara la galeria, però té molta feina interna. ¿Com consensuar el seu discurs amb el de Carmen Chacón, o el de Joan Ignasi Elena? ¿Com defensar el seu posicionament favorable al dret a decidir, amb l'opinió i discurs dels seus socis espanyols del PSOE? Com distanciar-se de C's i PP?
Seria bo que s'oblidés de fer por, perquè ja no enganya ningú, i treballi perquè el partit que lidera, sigui coherent amb els seus principis i lluiti perquè els seus socis del PSOE entenguin què demana el poble català.