dissabte, 3 d’agost del 2013

A Arenys, amb mantellina al DNI

Més en veurem i no ens ho creurem. Si vols, la vida et pot sorprendre cada dia, però tot plegat és una opció personal. L'alternativa passa per no deixar-te sorprendre de res. Tot és possible a la vinya del Senyor, i encara ha de néixer qui la dirà més grossa.

Em permetreu la llicència que avui m'aturi amb aquesta notícia del DNI o equivalent de Txèquia, amb la fotografia de la persona amb una escorredora al cap. Sembla ser que la seva religió, la pastafari, l'obliga a portar sempre l'escorredora al cap i Txèquia, que és un país molt respectuós amb les creences religioses dels seus ciutadans, li ha permès que a la fotografia hi surti amb l'escorredora al cap. De fet, si la seva religió l'obliga a portar-la sempre, no hi haurà cap problema en identificar-lo, sempre que ens el trobem pel carrer.

La pregunta que em faig és quantes persones segueixen l'esmentada religió. Seria interessant disposar d'aquestes dades i també on es troben les esglésies o locals, si és que en tenen, per celebrar les seves cerimònies i pregàries.
No fa tants anys que les nostres dones havien de dur mantellines per anar a l'església, i jo encara recordo com un capellà va negar la comunió perquè la dona en qüestió no duia la mantellina posada. Si els papes haguessin seguit la tradició del futur Sant Joan Pau II, i amb els canvis que es preveuen a casa nostra, potser recuperaríem la tradició de les mantellines i, de ben segur, amb el PP governant a Madrid, es podrien treure el DNI amb la mantellina posada.