dimecres, 8 de maig del 2013

Ja fa temps que no ens creiem el Constitucional

Som molts els que fa temps hem deixat de creure'ns la legitimitat del Tribunal Constitucional i la mateixa Constitució. Alguns la vàrem acatar per imperatiu legal, però ara hem pogut constatar que ens l'han girat en contra. Crec, però que és culpa d'una interpretació restrictiva de dubtosa legitimitat democràtica, més que no pas del propi text.
Sigui com sigui, decisions com la d'avui [suspendre cautelarment la declaració sobiranista del Parlament català] són claus per prendre partit i concloure que a Espanya no hi ha voluntat ni possibilitat de pacte ni negociació. La prepotència espanyolista no ens permet ni tan sols conèixer quants catalans estan d'acord en seguir essent espanyols. Serà la por a rebre un disgust o la mateixa incapacitat de desenvolupar un sistema democràtic que defensi el dret d'autodeterminació. Es pensen que mantenint-nos lligats aconseguiran una cohesió espanyolista?
Els polítics catalans es troben desorientats i l'únic remei és la confiança en el poble sobirà. Si treballen de valent, amb ganes, honestedat i transparència, ens tindran al costat, però és hora que ens aclareixin què pensen fer i què esperen de nosaltres. Som més de set milions i no en poden deixar perdre cap. La seva capacitat per sumar serà el que decidirà finalment de quin costat es decanta la balança. Que no juguin amb nosaltres. Que diguin clarament què pretenen, i allà hi serem. Si només busquen el seu anar bé, no ens hi trobaran.