divendres, 24 de maig del 2013

Aznar fa por i el diable es passeja per Madrid

Mas diu que Aznar, amb el seu to de veu, quan parla de Catalunya fa por, perquè és desagradable. Zapatero diu que Mas no és independentista i monsenyor Rouco Varela busca exorcistes per lluitar contra el diable. Sembla ser que hi ha molta demanda i pocs capellans preparats per satisfer-la.
Segons he pogut llegir, ja hi ha vuit capellans que estan seguint un curs accelerat, doncs a Madrid, cada vegada hi ha més persones que volen alliberar-se de possessions del dimoni i de la magia negre de les bruixes.
No sé si aquest increment de posseïts té res a veure amb l'augment dels casos de corrupció, sobretot dels polítics, però també de banquers i dels que n'han tingut ocasió. Si fos així potser el primer que haurien de fer aquestes persones formades per treure dimonis, seria recuperar els diners que els corruptes s'han embutxacat i que, malauradament no es torna.
De fet el panorama és força esperpèntic, amb uns personatges que ni volgudament no els podríem haver dibuixat tan bé. Com ja ha dit més d'un estudiós, no ens trobem només en una situció de crisi econòmica, sinó que també estan en crisi els valors i la societat en general. La recuperació econòmica serà més fàcilment recuperable, però la dels valors costarà més.
Ahir el Tribunal Constitucional va alliberar la suspensió cautelar a l'impost dels fons bancaris que va recórrer el govern espanyol, perquè reconeixen a la Generalitat el dret a finançar-se (ja veurem què dirà la sentència), però en canvi no ha passat el mateix amb l'euro per recepta, i això que també tenia per finalitat augmentar la capacitat de finançar-se el govern català. La veritat és que no ho entenc.
A mí, més que por, el que em fa és ràbia i no puc entendre com una persona mediocre i creguda com Aznar pugui despertar tanta expectació, i que les seves paraules tinguin tanta repercussió. ¿No som capaços de veure que els problemes vénen de l'època d'Aznar i que Zapatero va ser incapaç de posar-hi remei? No sé si es tracta de dimonis o de vividors, però en tot cas no crec que l'arquebisbe ens ho solucioni.