dijous, 19 d’abril del 2012

Rajoy, el president enigmàtic

Diuen que no li agrada treballar. No sé què hi ha de cert, però molta trempera no la demostra, ni tan sols per protestar contra la decisió de la presidenta argentina. Diu que prendran mesures contra l'expropiació de la filial de Repsol, però no vol avançar quines. 

Avui també ha dit que el seu govern no improvisa; que té molt clares les retallades que farà d'aquí a l'estiu. Per què no ens ho explica? si igualment ho haurem de patir... o no! De fet cada dia ens sorprèn amb decisions noves, totalment contràries a les seves promeses. Com el copagament?

Avui al matí, anant a la feina sentia els enregistraments d'Esperanza Aguirre, Ruiz Gallardón, el mateix Rajoy. Tots estaven en contra del copagament. Han canviat d'opinió? Han vist el llop? ...però els catalans sempre anem per davant. Nosaltres pagarem el doble. Pagarem l'euro per recepta i l'increment del percentatge del cost dels medicaments. Ens agrada destacar.
Quan tothom reclamava poder conèixer els pressupostos per aquest any, ell callava a l'espera dels resultats electorals a Andalusia. Quan tothom volia veure la seva reacció a l'expropiació argentina, ell va enviar els dos ministres a parlar amb la premsa. Quan tothom esperava la seva opinió a l'atzagaiada del Rei, ell va callar fins sentir-lo excusar-se.
Un president enigmàtic de qui no saps si és estratègia o una situació dubitativa permanent. La seva actitud l'ha portat a la presidència, després de barallar-se amb els seus propis companys de partit, contra l'opinió del gran Aznar.
La seva personalitat no és típica del PP, i sinó fixeu-vos en la delegada del govern espanyol a Catalunya. La governanta, que anomena Pilar Rahola a l'article d'avui a La Vanguardia. La senyora Llanos de Luna no té pels a la llengua, ni li tremola el pols. No sé si ha estat ella la responsable d'aquesta campanya del Partit Popular, per ajuntar-se amb C's i Convivència Cívica, en contra de la immersió lingüística. Rajoy no es posarà mai a primera fila d'una campanya com aquesta. En tot cas aplaudirà d'amagat i se li escaparà el riure per sota el nas. A Rajoy li va el posat d'enigmàtic, però... és resolutiu?