dijous, 5 d’abril del 2012

El pressupost estatal, una malversació de fons públics

Pot un govern aprovar un pressupost d'inversions que representi llençar diners de manera absurda? si ho fa, se'l pot denunciar en algun estament judicial?
Com pot ser que després de viure uns anys de malversació de fons públics, a base de construir aeroports sense vols i línies d'AVE sense passatgers, el nou govern continuï en la mateixa línia. Si està comprovat que ni amb el nombre de passatgers potencials entre Barcelona i Madrid, la línia no és rendible, a què ve continuar construint en un racó de la península? perquè el president és gallec?
Si Europa els ha dit que el futur és el corredor del Mediterrani, i és aquí on es pot dinamitzar l'economia del país, per què aquestes ganes de llençar els diners? només per fer la guitza als catalans? Potser, si fos gallec, no pensaria el mateix. És difícil ser objectiu, però crec que en aquest cas la raó està força de la nostra banda i el govern, que ha de buscar el millor per al país, ha d'actuar amb intel·ligència i sense subjectivitats, i encara menys amb premeditació.
Penso que d'alguna manera s'hauria de vetar segons quines decisions, per més legitimitat democràtica que existeixi. No es tracta de posar en dubte la majoria absoluta parlamentària del Partit Popular, ni la seva capacitat de governar d'acord amb els seus objectius i programes, sinó d'exigir que els diners de tots no s'utilitzin malament, sobretot ara que en tenim pocs. És per això que demanaria a qui li correspongui que denunciï aquest pressupost d'inversions, perquè Brussel·les se n'adoni i toqui el crostó al president Rajoy, i li faci veure que no és temps d'experiments i encara menys de negar l'evidència.