dilluns, 9 d’abril del 2012

Què vol dir revisar i reequilibrar l'Estat autonòmic?

Ho ha dit el ministre d'Hisenda. Cal "revisar, reequilibrar i ordenar l'Estat autonòmic". i ha dit més coses: "No discuteixo el que diuen els estatuts (...) però el finançament és el que és".
Què vol dir tot això? Doncs, que al PP no té cap interès amb les autonomies i això no és d'ara. El president Aznar ja se les hauria carregat si hagués pogut. Les han anat escanyant, i ara els hi volen treure competències. I Catalunya és una autonomia més. Que ningú es cregui allò que diu a vegades el PP català. A Madrid i a Salamanca, i a Càceres, i a... Catalunya és una autonomia del nord que es creu millor que les altres, i no és gens solidària. Això és la imatge nostra, i el demés són tonteries.
El ministre Montoro no discuteix el tex dels estatuts, però se li en fot i se'ls passa pel forro. Ja no recorda que el PP va votar amb CIU exigint al govern del PSOE que pagués el fons de competitivitat, perquè si ho recordés, segur que ens ho pagarien ara que governen.
El PP català que ha fet desaparèixer el PSC del Parlament, diu que tenen un pacte fiscal que presentaran a Rajoy. Ja no caldrà que el president Mas negociï el seu. De fet, podria delegar moltes competències a l'Alícia Sánchez-Camacho, i alliberar de feina a tot el govern. Al pas que anem, ho podem deixar fer tot al PP, i ens estalviarem disgusts. Pitjor que a les Balears no serà!