dijous, 27 de novembre del 2008

Xifres i plans

Ahir parlava de 78 víctimes en els atemptats de Bombai, però ja se'n compten 125. Sembla com si perdéssim la noció de les xifres, i que no siguem sensibles amb el gran nombre de víctimes. A vegades em fa aquesta impressió i m'espanta. La vida és massa important com per passar pàgina lleugerament.
Entretant el president Zapatero continua prometen ajudes a tort i a dret, i ningú ho acaba de veure clar. És la seva manera de fer, i penso que sovint té prou sort, ja que tot sembla força improvisat. Aquesta potser és la seva gran qualitat: ser una persona amb sort.
I avui s'ha sabut que la Universitat Autònoma de Barcelona podria expulsar els estudiants que varen ocupar la Facultat de Lletres i el Rectorat, els mesos de març i abril passats, en contra el Pla Bolonya. Tot això passa mentre l'edifici de la Universitat de Barcelona està ocupada per estudiants, en protesta del Pla de Bolonya. Com podeu veure no s'ha avançat gaire, i em sembla que en coneixement del Pla, tampoc.
L'altre dia, mig en broma, demanaven que els expliquessin el Pla i els motiu per anar-hi en contra. La majoria no sabia què contestar. Dic que era mig en broma i per tant no sé si és real o no, però estic convençut que falta informació, i que hi ha gent que s'apunta al carro sense conèixer massa què està criticant. Potser seria bo que ens ho expliquessin bé i, sobretot ells, ho tinguessin clar.