diumenge, 16 de novembre del 2008

Una senzilla vigília de dilluns

Anada a Vic, però sense entrar al centre. Visita de família en un dia serè, però curt, en què es fa fosc aviat. A les primeres vistes de la Plana, ens ha sorprès la serralada pirinenca nevada que et recordava que l'hivern és a prop, i als fills l'arribada dels Reis Mags, per allò del fred de la nit del cinc de gener al bell mig de la plaça major de Vic. L'any que varen retransmetre la cavalcada per TV3 la neu va ser protagonista.
Els cosins havien anat a caminar fins a Sant Marc, i no arribarien fins havent dinat. El protagonista, doncs, era l'avi a qui feia dies no havíem vist. Era abans de fer els 88 anys, de la seva estada a Dublín. A la tarda ja hi hauria temps de jugar amb en Gil.
De tornada, ja ben negre nit, però no pas massa tard, tots pensàvem en la feina que encara ens quedava per fer, i també en demà dilluns que una setmana més arriba amb una agenda ben carregada.
La carretera anava força plena i arribant a Granollers ja hi havia alguna retenció. No eren esquiadors, però probablement havien anat a veure-la de ben a prop. A l'hivern, malgrat l'obertura del túnel del Cadí, no és massa recomanable tornar el diumenge al vespre. Ara, però, ni esquiadors ni boletaires, que aquest any no n'hauran gaudit gaire.
De música de fons, una peça de Haendel i el record de la nostra visita, ahir la tarda, a l'Expominer, al marc firal de la plaça d'Espanya, una visita que ja hem decidit repetir l'any 2009.