dissabte, 15 de novembre del 2008

Cent anys a Arenys de Mar

Avui celebràvem el centenari de l'arribada a la vila, de les filles del Cor de Maria, una ordre religiosa que va néixer a França l'any 1790, i que des de la seva arribada l'any 1908, s'ha dedicat de manera especial a la gent gran, a la seva casa de Vil·la Betània.
Podríem trobar molts elements a destacar, a part del fet en si, del treball d'aquestes germanes, una més de les moltes comunitats religioses que han conviscut a Arenys de Mar. Avui també rebien l'acompanyament de totes, perquè elles saben més que ningú què representa estar treballant tota la vida amb les persones que més necessitat tenen d'estima i companyia, i que la nostra societat posa difícil perquè els dediquem suficient atenció.
Com deia abans, avui podríem parlar de la primera visita oficial del nou bisbe de Girona (Arenys de Mar és el darrer poble del Maresme que pertany a la diòcesi de Girona), un bisbe de cara afable de qui no tinc cap referència. També podríem parlar del retorn de Mn. Martí Amagat, rector de la vila durant més de 30 anys, i de qui es conserva una gran estima i record. Molts encara pensen que la seva marxa va ser un desterrament forçat pel darrer bisbe emèrit de la diòcesi. Avui en Martí presentava el seu llibre "La Betània", en català, castellà i francès, sobre l'ordre religiosa i la seva vida a Arenys.
Un altre fet seria l'absència de l'actual rector, Mn. Joan, que s'està recuperant d'un atac de cor que ens va fer témer el pitjor, o de l'incansable Pepe, company de viatge d'en Martí, i que continua a Arenys treballant sense parar.
I més coses, que han passat durant la diada, o les que no estan passant per culpa de la fallida de l'empresa constructora de l'ampliació de la residència. Em quedo, però, en el reconeixement a tota la comunitat religiosa per la tasca realitzada durant aquests cent anys, i pel treball que pensen continuar fent i ampliant, en benefici dels nostres avis, la nostra gent gran.
A les filles del Cor de Maria, moltes gràcies per la vostra estima, dedicació i treball. Felicitats!
La fotografia és d'en Xavier Salbanyà