dijous, 13 de novembre del 2008

Només cal obrir els ulls

Encens la tele i t'indignes. Estaven donant les notícies i parlaven concretament del Congo, i després d'Afganistan. Com pot ser que els humans siguem tan bèsties? Ja sé que no podem estar tot el temps preocupats i emprenyats, però tampoc hem de ser inconscients, i en canvi cal que ens movem per aconseguir un món més just, encara que sigui aportant tan sols un gra de sorra.
Ara que estem tots tan contents perquè ha guanyat Barack Obama, caldria començar a posar-li deures, i aconseguir que sigui més solidari, que signi tots els acords internacionals que té pendents de signar, i ens convenci realment que està per la pau i per un nou món.
Perquè si després de tant d'enrenou resulta que passa el mateix amb Obama que el que podria passar amb Mc Cain, potser que ens ho fem mirar. Ja vaig dir que era molt escèptic amb les diferències entre demòcrates i republicans, però vull pensar que n'hi ha alguna i que l'hem de notar.
Els europeus tampoc ens podem relaxar, i convindria que algú agafés el timó (no crec que hagi de ser el senyor Sarkozy), i que comencéssim a pintar alguna cosa en el món. Poca cosa farem si quan obrim la televisió ens esglaiem, però podem canviar de canal i passar pàgina. Una vegada més vull deixar constància de la injustícia que hi ha pel món. No ens queixem per quatre tonteries i obrim els ulls, que s'hi juguen la vida!

1 comentari:

Lluku Lleida ha dit...

tal com està tot, no crec que cap "mandamás" europeu s'atreveixi a agafar el timó. Simplement per por a esfonsar-se, i la por és el que fa que ens quedem així fins a temps inombrables.

aniré passant per aquí

salutacions desde Lleida