divendres, 8 de febrer del 2008

La nostra cultura a Cuba

Avui parlem de cultura observada des de l'altra banda de l'Atlàntic; parlem d'avantpassats arenyencs que varen anar a fer fortuna a les amèriques; parlem de Cárdenas, Matanzas, Varadero; parlem de Pablo Espriu, Baró, Partagàs.
També parlem del sistema polític i social, totalment diferent al nostre. El seu nivell cultural, la sanitat i l'educació, com a tres grans pilars de la seva societat. Tothom igual, però poc.
Ha estat una xerrada interessant que ens ha mantingut una bona estona expectants i sense interrompre el convidat; després han anat apareixent les preguntes, més dirigides a la societat d'avui que no pas a la del segleXIX.
Hem parlat amb Ernesto Álvarez Blanco, autor del llibre "Cuba en Arenys i Arenys en Cuba", aprofitant la seva estada a la nostra vila, convidat per l'Aurora Góngora, i rescatat entremig d'una densa agenda d'actes durant el mes que estarà per Catalunya.
Fa deu anys que ja va venir a Arenys de Mar, i han estat molts els arenyencs i arenyenques que han passat per casa seva a Cuba. Avui, alguns l'hem vist per primera vegada, però entre la colla hi havia qui el coneixia i havia compartit sostre en alguna ocasió.
El Grup de Debat i Tertúlia hem estat molt agraïts de poder comptar amb l'Ernesto, en la nostra tertúlia del mes de febrer. Esperem no haver molestat els veïns de la casa on hem estat acollits, ja se sap que quan superes l'aforament previst, els decibels augmenten.