dijous, 21 de febrer del 2008

Comença la campanya electoral

Aquesta nit, a les 12.00 comença la campanya electoral. Tot el que hem sentit des de fa quatre anys, era simplement pre-campanya. Les campanyes duren dues setmanes, però les pre-campanyes 350 dies. No és estrany que els ciutadans n'estiguin una mica farts.
Perquè hi ha polítics que estan sempre en plena campanya, sobretot si estan a l'oposició. Això ho podem veure a nivell estatal - el senyor Rajoy no ha parat de fer electoralisme des de que va perdre les eleccions ara fa quatre anys; també a nivell nacional - el senyor Mas busca qualsevol excusa per fer campanya electoral; i a nivell local, és més recent, però també s'aprecia el mateix.
Ningú pot assegurar que no passés el mateix, si els partits es trobessin en sentit contrari, però això no és cap excusa, sinó una prova més que cal més serietat entre els polítics, i dedicar-se més a la feina: els que governen, governant, i els de l'oposició, vetllant perquè es governi bé, que no és sinònim de posar pals a les rodes. (que ningú ho vegi com un atac personal, ja que en aquest sac hi són tots).
El que no sempre és igual, és l'actitud o manera de fer-ho i en això estic segur que tindríem discrepàncies amb més d'un o d'una. Ja sé que les persones no són totes iguals, però jo crec que una ideologia o una altra, tenen efectes a les persones que les segueixen, i n'hi ha de més sensibles a les persones i que es protegeixen pitjor contra els atacs dels altres.
Que cadascú pensi el que vulgui, però ara és l'hora de revalidar l'èxit electoral d'ara fa quatre anys, sota els efectes del xoc terrorista, o bé de recuperar el govern que de manera un xic sorprenent va escapar-se de les mans.
Permeteu-me que us engresqui a votar. Ja sé que es podria practicar millor l'art de la política, però deixant de votar, tampoc ho millora. Els catalans tenim molt a perdre, i potser poc a guanyar, però per poc que sigui, no ens equivoquem!