dilluns, 29 d’octubre del 2007

Té la passa

Vés quines coses de parlar! si ja ho sé, tot i que ara em sembla que no es diu tant. Potser aquí s'estila menys que allà a Vic. Avui més d'un hi havia caigut, llavors immediatament parles de "la passa". No cal ser metge o treballar al CAP, el veredicte és automàtic.
Això és extrapolable a moltes situacions. Em refereixo a converses on fàcilment es sentencia, que coneixes un cas i ho generalitzes.
Però hi ha una altra "passa" que fa molt temps que dura i avui en parlava l'expresident Pujol. De fet Pujol parlava més aviat d'intoxicació, però sigui una cosa o l'altra la veritat és que ja fa massa temps que dura. Sempre que es presenten eleccions, se'ns diu que es tracta de campanyes electoralistes; que anar en contra de Catalunya porta vots a la resta d'Espanya. Hi són polítics i sobretot periodistes, diaris, emissores de ràdio.
També és cert que nosaltres hi hem ajudat moltes vegades, sobretot quan regna la calma, llavors surt el graciós de torn i ens complica l'existència.
Pujol parla dels problemes de Rodalies i es queixa que es culpi al govern català quan la competència és del govern estatal. Fins i tot quan algú podria pensar que potser és cert que les inversions estatals en infraestructures a Catalunya han estat escasses, va i es decanta per criticar el govern català de no fer bé les coses.
No sé si es pot considerar una "passa", però en tot cas podríem parlar d'un mal crònic del qual no ens podem desprendre'n fàcilment.