dilluns, 22 d’octubre del 2007

Els polonesos han dit prou

Els polonesos han dit prou i han sortit a votar a favor d'una alternativa de govern. Segons diuen els cronistes polítics, la Polònia moderna i urbana ha sortit en massa a votar contra el govern vigent, i el món rural, més fidel als germans Kaczynski han votat en un percentatge molt per sota. S'ha demostrat que la paciència té un límit i que el sistema democràtic és una arma poderosa contra el despotisme.
Si bé és cert que les notícies que han estat arribant des de Polònia els dos darrers anys deixaven molt malparats els germans Kaczynski, sempre pots posar en dubte la veracitat de les notícies o si més no la possible exageració dels efectes. Avui, després de comprovar el càstig tan important que els votants han infringit al govern, només pot entendre's a partir d'un govern dèspota com ens han vingut explicant els mitjans de comunicació.
M'agradaria haver seguit més de prop l'evolució política de Polònia des de l'època comunista fins ara. Si només hem llegit els titulars de premsa, sense entrar a fons en la notícia, coneixerem l'existència de Lecz Walesa, per la seva lluita durant el comunisme i més tard com a president polonès, i potser poca cosa més. Ara, amb els bessons Kaczynski, tornàvem a sentir notícies de Polònia, probablement per ser bessons i compartir el poder, però també pels mètodes emprats per mantenir-se al poder.
Voldria desitjar molta sort al nou Parlament; un bon pacte de govern, i una bona gestió pública en benefici de tots, i més especialment les persones més necessitades.