dijous, 1 de juny del 2006

Immigració i integració, a debat

La immigració és un tema important que mereix ser tractat amb coneixement i responsabilitat. El nostre país va viure anys d’emigració, sobretot cap a països del nord d’Europa, per no parlar de l’emigració forçada a l’Amèrica llatina, després de la revolta militar del 36.

En pocs anys el nostre país ha esdevingut país d’acollida i això té repercussions importants en l’organització de l’Estat. La diversitat cultural i social, no és una anècdota sinó que comporta uns canvis en la manera d’actuar de tots; dels que arriben i es troben un país amb costums, tradicions i maneres de fer diferents, i dels que els acullen que descobreixen altres maneres d’actuar.
En totes les coses cal educació, entrenament i pràctica, i sobretot voluntat. En el fenomen migratori també. Malauradament s’ha trigat massa a preveure els canvis que l’arribada en massa d’immigrants provocaria i ara s’ha hagut de preparar la població, a corre-cuita. La immigració, que sovint es valora com un fet negatiu, pot esdevenir molt positiva si es treballa bé. Es tracta de deixar de banda les falses percepcions, com ara la del tracte preferent, i estudiar la realitat i buscar la millor manera d’integrar-la a la nostra societat.
És profund i complicat com per parlar-ne en poques paraules. Mereix un debat a fons. Nosaltres, el Grup de Debat i Tertúlia d’Arenys de Mar, en parlarem amb una de les persones que més en sap: el Sr. Mohammed Chaib, diputat al Parlament de Catalunya, adscrit al grup Socialistes-Ciutadans pel Canvi. Ho farem aquest divendres 2 de juny, a 2/4 de 10 del vespre, a la Biblioteca Popular P. Fidel Fita, al carrer Bonaire, 2 d’Arenys de Mar. Si us va bé, hi sou convidats!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Anònim ha dit...

Super color scheme, I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»