dilluns, 5 de juny del 2006

La gota malaia del PP

El Partit Popular continua sense entendre les regles del joc democràtic. Va arribar al govern per una mala gestió del PSOE i s’hi va quedar dues legislatures, la segona de les quals, amb majoria absoluta, es va dedicar a negar qualsevol tipus de diàleg. Una vegada perdut el govern, cada vegada ho fan pitjor gràcies a dos líders de pensament ultraconservador que pretenen convèncer a la “massa” que ells ho farien tot molt millor, quan el seu objectiu només consisteix en aconseguir el poder. Tal com sovint es diu: un insult a la intel·ligència.
Durant aquests dos anys d’oposició al govern del PSOE, han aconseguit fer-lo bo, fins i tot per als més escèptics i malfiats d’un PSOE espanyolista i sovint prepotent. Malauradament en política passa sovint que aquelles persones a qui has criticat les seves mancances, els arribes a reconèixer algun mèrit després de comprovar que els seus successors no milloren o fins hi tot ho empitjoren. Aquesta és una conversa que se sent sovint en aquesta legislatura municipal.
M’imagino que no es tracta d’estratègia sinó d’orgull. Aquest orgull espanyol que porten a les venes i que els impedeix dialogar amb qui consideren inferiors o bé enemics. No fos cas que algú pensés que cedeixen. Abans morir que pecar!
Ningú que respecti els drets humans podria donar suport a qualsevol tipus de violència destructiva sinó que avalaria l’esforç per aconseguir el respecte d’aquests drets a totes les parts en conflicte. Som molts els que defensem un diàleg entre el govern espanyol i la banda armada, no pas com a claudicació del govern legítim de l’Estat sinó com a via per resoldre el terrorisme. Hi pot haver gent que no pensi de la mateixa manera. Que no vegi possible ni convenient aquest diàleg amb un col·lectiu que ha matat a sang freda. Tot és respectable i s’ha de dir ben alt. El que no puc entendre són declaracions com les que ha fet el senyor Acebes “el projecte de José Luís Rodríguez Zapatero és el projecte d’ETA”, o bé que “el procés del govern és un frau i un engany”.
Amb frases com aquestes i senyors com Acebes podem pensar que el PP, si arriba a recuperar el govern, pot ser perillós, perquè no es tractaria d’una saludable alternança política sinó de l’inici de la fi de moltes de les llibertats que poc a poc hem anat recuperant. Cal estar ben alertes i no fer cap pas en falç.