dijous, 29 de juny del 2006

El Ple Municipal de juny

S’ha acabat el Ple de juny i m’hauria agradat fer una valoració positiva, potser perquè hi havia alguns punts de l’Ordre del dia que es portaven a aprovar i que s’han aprovat per unanimitat, que són importants. Penso en el conveni de col·laboració amb ADIGSA en relació a la cessió d’habitatges per impulsar la política social municipal; en el conveni de col·laboració amb la Fundació Privada Pro Persones amb Disminució Psíquica del Maresme; en l’aprovació inicial del projecte constructiu per a la canalització del rial del Bareu, i en el conveni de col·laboració amb l’ACA, que s’ha aconseguit una fórmula prou positiva si tenim en compte tal com se’ns presentava.

Hi ha hagut però algun tema que, tot i passar sense massa pena ni glòria, no m’ha acabat de convèncer. Penso concretament en l’increment anual de les tarifes del Complex esportiu, que està provocant que els preus actuals siguin força alts i els descomptes per als germans o família nombrosa siguin una mica ridículs.
Tampoc em convenç i això ja ho escrivia unes hores abans del Ple, la nova pròrroga del conveni de col·laboració amb la Societat Coral l’Esperança. Tot plegat dóna la impressió o bé de desordre, poc interès o incapacitat per acabar licitant el concurs per a l’explotació del servei del Teatre Municipal.
Al marge de l’apartat de precs i preguntes, només hi ha hagut dos punts amb divisió d’opinions i que no s’han aprovat per unanimitat. Em refereixo, en primer lloc, a la modificació de crèdit per la incorporació de romanents, per import de 937.750 euros, on s’ha acusat a l’equip de govern de mala previsió pressupostària i no s’han posat d’acord en la destinació dels diners, sobretot ERC en el cas de la nova nau de la Brigada Municipal. L’abstenció de l’oposició ha permès tirar endavant l’acord.
El segon tema de discòrdia ha estat en l’aprovació de la suspensió de llicències vàries de la finca propietat de les Germanes Pobres de Santa Clara. El públic no hem acabat d’entendre què està passant en les negociacions entre govern i promotors i/o propietaris. L’oposició ha coincidit en afirmar que aprovar la suspensió posava en perill la continuació de les converses. Al final només el PSC s’ha avingut a votar-ho favorablement a canvi de poder participar tots els grups municipals a totes les negociacions a fer. Una proposta que l’alcalde ha acceptat i ha incorporat a l’acord d’aprovació.
Com sempre la polèmica ha sorgit en el torn de precs i preguntes. Avui, però, més que polèmica el que he apreciat és caos, desconcert, desgovern i fins i tot errors de procediment administratiu que valdria la pena solucionar. El PSC ha acusat el govern de no haver procedit correctament en la convocatòria i posterior contractació de serveis de vigilància en període d’estiu. Per les paraules de Ramon Vinyes, tot fa pensar que l’Ajuntament no ha respectat el principi de registre únic de documents. No és la primera vegada que hi ha problemes amb el Registre Municipal i això, de confirmar-se ja no seria només una responsabilitat política sinó també administrativa.
En el tema del TDT estem on érem mesos enrere i tot fa pensar que continuarà. De totes maneres el regidor de Comunicació, Benet Maimí, ho ha deixat clar: la competència és de la Generalitat i tot el que faci l’Ajuntament és de més.
També en la resposta que el regidor de Cultura ha fet sobre la implicació de la seva regidoria en els actes de la revetlla de Sant Joan, s’ha pogut visualitzar un possible incompliment de la normativa sobre preus públics, pel fet que en el programa de la festa hi figurava l’Ajuntament com organitzador i editor, i els anunciants havien pagat la publicitat, sense que el Ple Municipal hagi aprovat els preus públics.
Tot plegat desmanec i per acabar-ho d’adobar un titular final: "El Ple Municipal reconeix que Arenys de Mar és brut i no sap com solucionar-ho. "
Queda menys d’un any però podem acabar molt pitjor.
Per cert, a mitja sessió ha entrat a la sala un col·lectiu de ciutadans que al final han aplaudit amb sorna i he vist que repartien un document a tots els regidors i regidores del Ple. Suposo que demà coneixerem el contingut.