dimecres, 2 de novembre del 2005

Ja tenim hereu!

Per primera vegada a la història, Arenys compta amb un hereu. Potser arriba una mica tard i la majoria de vilatans, sobretot els més joves, no saben de què es tracta, ni quines funcions li pertoquen, ni a sant de què se l’anomena hereu.
El nostre regidor de cultura és un gran amant de les tradicions; sobretot de les pubilles i ara els hereus. Cadascú s’afecciona en allò que vol i estima i de ben segur que té els seus seguidors i defensors. Els detractors varen voler boicotejar l’elecció de la pubilla ara fa un parell d’anys, i la reacció del regidor ha estat valenta i enginyosa. Aquelles veus que l’atacaven per considerar el concurs de falta de sensibilitat vers la dona, ara s’han trobat amb la concurrència de l’home. Caldrà en tot cas buscar una nova estratègia.
A mi, si em deixessin escollir l’hereu de la nostra vila, no tindria cap dubte. El meu candidat seria en Pep Quintana. Crec que és la persona ideal per encarnar aquest títol i representar-nos arreu. No vull dir pas que sigui el model de l’arenyenc. En Pep no es deixaria mai classificar i encara menys servir d’exemple a les noves generacions. En Pep és un personatge que no deixa indiferent a ningú. Té els seus amics; els seus bons amics; també els seus detractors; els que no l’entenen i els que l’envegen.
Com també he observat en fòrums mataronins, a Arenys hi ha la lluita, ara més dissimulada, entre els atv (arenyencs de tota la vida) i els que hem vingut de fora. Però jo, si m’ho permeteu, parlaria de dos tipus d’arenyencs: els que coneixen en Pep i els que no saben qui és. Els primers són arenyencs, atv’s o vinguts de fora, que han arrelat bé a la nostra vila.