diumenge, 6 de novembre del 2005

Itinerari Ferran de Pol

Arenys ha inaugurat un nou itinerari; un nou motiu perquè els veïns vingueu a visitar-nos, i una nova oportunitat perquè els arenyencs passegem amb la mirada atenta a les cases, racons i placetes de la nostra vila. Es tracta de l’itinerari Ferran de Pol, de qui commemorem els 10 anys de la seva mort i també la de la seva esposa Esyllt T. Lawrence.
És important que les noves generacions estimin la seva vila i coneguin la història i la cultura del nostre poble recordant tots els personatges que ens han precedit. La rapidesa en que tot funciona avui dia no ens ha de fer perdre la memòria, ni ignorar tot allò que ha succeït i que d’una manera o altra ha condicionat els nostres dies.
Recordo les paraules del doctor Torralba quan parlava de la necessitat d’educar els nostres fills, obrint-los les portes al món d’avui sense ignorar les nostres tradicions. Actes com els d’aquests dies, a Arenys, serveixen per mantenir viva la flama d’aquelles persones que han deixat petja; que no es varen limitar a viure sinó que han esdevingut peces del trencaclosques de la nostra societat, sense les quals no podríem completar-la mai.
A Arenys tenim una formigueta que treballa incansablement i provoca que una bona colla de gent gaudim d’actes culturals que ens formen, ens delecten i ens reafirmen com a arenyencs, catalans i universals. Aquesta formigueta és la Mercè Cussó, la directora de la Biblioteca P. Pare Fidel Fita, a qui li hem d’agrair tanta dedicació i a qui hauríem d’ajudar per aconseguir un espai més ampli per acollir totes les activitats i totes les persones usuàries de la Biblioteca. Un espai d’entrada a la cultura del nostre poble i del nostre país, per a totes aquelles persones més allunyades del fet cultural, i per a totes les nouvingudes, que sense renunciar a la seva identitat, s’obren camí en un nou marc de qui esperen comprensió, suport i amistat.