divendres, 15 de juliol del 2005

Variant B-511 per Valldegata

Avui he llegit a la web municipal, la informació de la reunió que el nostre alcalde va tenir amb el director general de carreteres de la Generalitat, en relació a la construcció de la variant B-511 per Valldegata. Al final de la nota de premsa es feia ressò de l’agraïment de l’alcalde Miquel Rubirola al cap del PSC arenyenc, en Santi Fontbona, per la “col·laboració positiva del PSC d'Arenys de Mar en la consecució dels objectius que la vila precisa en relació al trasllat de la B-511 fora de la Riera”.

D’entrada haig de dir que la notícia és positiva i que confio que, tal com es diu a la informació, el mes de setembre es tregui a informació pública el projecte de la variant. L’altre punt que m’agradaria destacar és el de l’agraïment de l’alcalde al regidor del PSC. Haig de suposar que, aquest, ha intercedit, via partit polític, per aconseguir alleugerir els tràmits del trasllat, a fora del nucli urbà, de la carretera B-511 i convertir aquest tram de la Riera en una via urbana. Una reivindicació de fa molts anys, i també promesa des de fa el mateix temps.

No sé si la intercessió del regidor és una bona notícia o no. El que crec és que si es compleix la promesa feta pel director general de carreteres, haurà valgut la pena. Però els meus dubtes estan en si calen aquests tipus de contactes per solucionar els temes encallats. Si és a partir d’un carnet polític que es poden aconseguir les coses. M’agradaria pensar que no és així, però ja tinc una edat i una certa malfiança, i em sembla que definitivament, aquesta és la solució. Doncs si és així, aprofitem-ho ara que Estat i Generalitat estan governats pel mateix partit. Omplim l’agenda del regidor Fontbona i que ens vagi obrint portes arreu.

Per cert senyor Fontbona: heu fet darrerament alguna gestió per solucionar la connexió a peu entre els dos Arenys? I del tema del Port? I del tema de l’ACA?... segur que de feina no us en faltarà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Xavier,
només comentar-te que ja fa anys que la carretera BV511 és la C62, sinó m'equivoco... no és pas greu que ho diguis tu, sovint també em be a la boca la numeració antiga, és una mica més greu que ho publiqui l'Ajuntament. Potser per això no acabava de desencallar-se el tema... no tenen clar de quina carretera parlen.

Per cert, fas escarafalls per la gestió d'en Fontbona però justament la regidora del PP havia estat qui es queixava perque no se l'aprofitava prou, pel seu fet de diputada a Madrid i els seu contactes al PP... per desencallar temes arenyencs. Que no recordo que n'hagués resolt cap, però aquesta ja es una altra història.

xfebrer ha dit...

Amic anònim,
Gràcies per participar a la Tertúlia.
Si no ho tinc mal entès, el nom de la carretera és la C-61, i aquest és el nom que he fet servir en els escrits oficials per demanar la situació del nus de Vallvidrera. En aquest escrit però he utilitzat el nom que fan servir des de l'Ajuntament per si algú es fixava en l'escrit de la seva web.
Quant als meus escafalls, és evident que podem posar-hi qualsevol partit, i sempre pensaré el mateix: és una llàstima haver d'aprofitar-se de que el propi partit té poder en una administració superior. Però això ha passat sempre i si no que els demanin a les primeres persones que van constituir agrupacions independents, els problemes que tenien quan havien de parlar amb la Diputació o la Generalitat.