dijous, 28 de juliol del 2005

L'alternativa al govern d'unitat

Ahir al Ple, hi havia força temes que es varen anar resolent amb certa celeritat. Es notava que ja n’havien parlat i que l’equip de govern, en minoria, tenia la certesa de poder tirar endavant tot el que presentava, fins i tot aquells temes que havia hagut de retirar a l’anterior Ple: l’aprovació inicial de l’Ordenança d’edificació i l’acord de deixar sense efecte l’article 65 bis del Pla General d’Ordenació d’Arenys de Mar. Una operació que m’agradaria llegir les versions dels diferents grups municipals, perquè no tothom ho veu de la mateixa manera.

La impressió que en vaig treure, com a assistent al Ple, és que l’alcalde d’Arenys, a qui ningú li podrà negar la seva intel·ligència i capacitat de lideratge, sembla haver començat a treballar l’alternativa al govern d’unitat, i ho estaria fent amb el mateix grup que havia presentat la proposta. Ja ho va deixar anar el representant del grup municipal d’ERC, el senyor Joaquim Doy, quan va argumentar el seu canvi de posició davant el “pacte a què han arribat l’equip de govern i el grup municipal del PSC”.

A ningú ha d’escandalitzar que el govern del nostre municipi estigui en minoria i vagi caminant amb acords puntuals amb els diferents grups municipals i, fins i tot, amb el regidor no adscrit. A Arenys de Mar no hi estem acostumats però hi ha municipis que fa anys que funcionen d’aquesta manera i ningú els pot criticar que no hagin fet avançar la seva ciutat. El que és important però és que tothom ensenyi les cartes i no se’n quedi cap d’amagada a la màniga. Perquè els ciutadans estem una mica escamats dels polítics i no seria bo que ara ens tornessin a enredar.

Ara tenim un parell de mesos per reposar i veurem com continua tot en el Ple de setembre. No sé si en aquest acostament entre els grups municipals també hi figura l’aprovació inicial del Pla General d’Ordenació Urbanística. Si fos així haurem d’estar alerta de qui ha afluixat més i quin nou Arenys tindrem els propers anys. L’altra cosa que pot passar és que en el pacte hi consti, sense nomenar, l’acord de no avançar en la redacció del nou Pla i esperar la propera legislatura (no seria pas la primera vegada que això passa a Arenys).

Per acabar, deixeu-me que us comenti, sense desenvolupar el tema, la meva sorpresa quan el grup municipal del PSC va demanar que es comuniqués a la gent del Patronat de l’Organisme Autònom Museus d’Arenys de Mar, l’acord que s’aprovava en Ple sobre la revocació d’una reducció de les despeses del seu pressupost. La normalitat dicta que això ho aprova inicialment el Patronat i després ho porta a aprovar al Ple Municipal, que és qui en té competència. No té cap sentit que el Patronat ignori què fa l’Ajuntament amb el seu pressupost.

No m’hi estenc més perquè ja en parlaré un dia amb més detall. Només afegir que l’Alcalde va acceptar la proposta del PSC, amb sorpresa, tot mirant al regidor de Cultura, que en té delegades les competències, i aquest no li va semblar res estrany. Potser hauríem de llegir una mica el Reglament Orgànic Municipal i posar-ho en pràctica. M’imagino que les competències de secretaria no estan delegades i que per tant és el mateix Secretari de la Corporació qui exerceix de secretari al Patronat. Ell, de ben segur que té tot això present al cap.

Si vàreu seguir el Ple, tindreu coses a comentar, i ja em donareu la vostra opinió als meus comentaris.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Xavier,
en aquest moments no es pot parlar de cap pacte. Només es pot parlar d'acostaments en determinats punts que són importants per al futur del poble. Això ja de per si és important. I el pla general també va al seu ritme que sembla serà molt més fort al setembre.