dimarts, 19 de juliol del 2005

Què diu la premsa avui?

La notícia estrella de la premsa d’avui és sens dubte la tragèdia de Guadalajara. Onze víctimes, moltes persones perjudicades i una bona extensió de terreny cremada i amb molts anys per recuperar-se. És ben cert que l’home no aprèn la lliçó i cau una vegada i una altra en els mateixos errors, en les mateixes imprudències, sense pensar que pot desencadenar una desgràcia.


Els governs no estan al marge de les circumstàncies i sempre han de tocar a penedits. Com resa una dita popular: “Quan fou mort el combregaren”, avui també es podia llegir la notícia que el govern de la comunitat de Castilla-La Mancha es planteja, ara, prohibir fer foc en zones de risc. Normalment no és cap bona notícia una prohibició, però davant de tanta estupidesa encara es fa necessari que ens prohibeixin coses, ja que no ens surt del nostre cap!

Avui però també podeu llegir altres notícies que en podríem fer llargs comentaris. Algunes d’aquestes són:

- Un jutge demana a la Generalitat uns informes comprats per l’anterior Govern.
- Wikipedia, cultura global gratuïta.
- Detingut per anar a 200 km/hora i begut, per la ronda litoral.
- El Tribunal Superior de Justícia ha condemnat l’Ajuntament de Figueres a pagar una multa de 7.686 euros als familiars d’un avi, que l’any 1996 va caure al carrer, pel mal estat de la vorera.
- França i Alemanya privatitzen autopistes, correus i telecomunicacions per reduir el dèficit.