diumenge, 9 de febrer del 2020

Els efectes del coronavirus

El fet que hi hagi empreses internacionals que cancel·lin la seva estada a Barcelona durant el Mobile World Congress per l'epidèmia del coronavirus fa pensar en els efectes de la globalització. En cap cas hauríem pensat que una malaltia que es detecta a la Xina pogués arribar a preocupar-nos. T'adones que la globalització porta que ens moguem d'un cantó a l'altre amb molta facilitat i que la possibilitat del contagi existeixi.
Són alarmistes les precaucions de LG o Ericsson? D'entrada la primera reacció que tens és que són molt exagerats i que no ha de passar res, però tampoc tens la certesa del cent per cent. És per aquest motiu que pots entendre la decisió presa i no criticar-la perquè no li pots garantir seguretat absoluta.
La concentració de gent pot ajudar a desenvolupar l'epidèmia a tanta distància de la Xina, però hem de creure que les autoritats sanitàries han pres precaucions suficients com perquè això no passi.
La incògnita actual és conèixer si hi haurà més empreses que abans de l'inici del congrés es donaran de baixa. D'entrada podem pensar que l'afluència de visitants no serà la mateixa que en anys anteriors, i la causa serà la por al contagi del coronavirus. Caldrà seny a l'hora de parlar del tema i no despertar més angúnies de les necessàries. Al mateix temps, però hem de confiar que es pugui garantir una estada segura i saludable de tots els visitants.