dilluns, 3 de febrer del 2020

Pablo Iglesias aplaudeix el rei

El dia que l'independentisme dóna l'esquena al rei espanyol, el vicepresident i cap de Podemos l'hi aplaudeix el discurs. Un discurs on parla que no podem tenir una Espanya d'uns contra els altres, però ell bé que s'ha identificat amb uns en contra dels altres. Si vol ser coherent hauria de predicar amb l'exemple, cosa que no ha fet mai, sobretot el 3 d'octubre de 2017 i en successius discursos carregats de bel·ligerància contra Catalunya.
Un estat democràtic ha de defensar tothom, fins i tot aquells que estan en contra de la monarquia, fins i tot aquells que voldrien canviar el sistema polític i establir la república. No són només els independentistes, sinó que n'hi ha molts més. On eren, però, avui els republicans del PSOE i Podemos?
Alguns d'ells aplaudint el rei, amb total hipocresia, perquè no tenien cap obligació de fer-ho. S'havien de mantenir en silenci i respectant la figura del cap d'estat, malgrat no estar-hi a favor. Però, no! han preferit quedar bé i aplaudir el monarca. És que Podemos ha canviat de manera de pensar?
No es tracta d'ofendre ningú, simplement actuar amb coherència amb tots els principis que un defensa, amb tots els arguments amb què un es proveeix, i no enganyar ningú.
L'aplaudiment al rei dels ministres de Podemos m'hi ha sobrat. M'agradaria que m'ho expliquessin, perquè pugui continuar confiant en ells, com a pont de canvi a una tradició casposa en alternança del PP i PSOE.