dijous, 13 de febrer del 2020

Els efectes de la cancel·lació del Mobile World Congress

La notícia del dia és la cancel·lació del Mobile World Congress, amb tot el que això suposa. Fins ahir a la tarda semblava que el congrés es mantindria malgrat les successives desercions de les empreses, però al final la pressió no es va poder aguantar i varen decidir cancel·lar-lo. Avui ens han confirmat que se suspenia fins a l'any 2021.
Per a la ciutat de Barcelona és una gran pèrdua, perquè es remenen molts diners, i també pot afectar la imatge, ja que sembla com si la ciutat no estigués preparada per combatre la crisi produïda pel coronavirus. 
Si Barcelona queda tocada no serà només per la cancel·lació del congrés mundial, sinó pel que pugui passar amb els turistes que tenen previst venir a Barcelona. Cal que quedi molt clar que no ha estat culpa de la ciutat ni de les possibles mancances, sinó per decisió interessada d'unes companyies internacionals que no s'han volgut arriscar, malgrat totes les institucions sanitàries descartaven qualsevol risc.
Una vegada que es podia celebrar el congrés sense vaga de transport, va i apareix aquest virus a la Xina i ens afecta a l'altra punta del món. És la globalització?