diumenge, 10 d’abril del 2016

Per què Podemos no vol pactar amb el PSOE?

Encara que fins a darrera hora tot és possible, sembla ser que les eleccions del mes de juny cada vegada són més previsibles. Podemos no accepta l'oferiment del PSOE que va de bracet de C's. Els motius poden ser múltiples i acceptar-los no sempre ve de gust, però hi ha una cosa que és coherència que el PSOE potser no valora suficientment, però tot fa pensar que Podemos sí que hi creu.
Tot i que en política sempre s'ha d'estar a punt de fer pactes, a partir del diàleg i renunciant per totes bandes, sí que és cert que els principis bàsics no s'haurien de trair mai. Se'm fa molt difícil que, per al bé d'Espanya, el PSOE pugui acceptar alegrement anar de la mà de C's. Encara que en més d'una ocasió he comentat que el PSOE practicava una política poc d'esquerres, pactar amb C's i pretendre que Podemos hi estigui d'acord és somiar massa i tocar poc de peus a terra.
Per què Podemos prefereix noves eleccions, malgrat tenir les estadístiques en contra? Aquests dies ens han informat que en unes noves eleccions el PP i C's creixerien, arribant fins i tot a sumar majoria absoluta. En aquest cas quedaria tot resolt l'endemà mateix de les eleccions. Aquest és el gran somni de Rivera des que va decidir presentar-se a les eleccions espanyoles.
Si els pronòstics són aquests, li interessa a Podemos forçar les eleccions? Jo penso que sí. Podemos encara té un llarg recorregut fins aconseguir el que pretenen. Podia haver passat que en un primer intent les coses sortissin bé, però no ha estat així. Li ha faltat el suport que ha d'anar a buscar més endavant, però que mai l'obtindrà si pacta amb posicions tan dretanes com les de C's.
Podemos preferirà recular en les properes eleccions, amb la intenció de ressorgir d'aquí a quatre anys amb més força i amb possibilitats de poder arribar a la Moncloa.