diumenge, 24 d’abril del 2016

Què farà canviar el vot i a qui?

Davant la més que probable convocatòria d'eleccions generals em pregunto què farà canviar el vot i a qui li farà canviar. Què hi ha de diferent ara perquè unes persones canviïn les seves intencions de vot? Els nous casos de corrupció del PP? La incapacitat dels quatre partits més grans d'arribar a cap acord?
Seria sa que la ciutadania castigués la corrupció, sobretot perquè encara és hora que ningú torni allò que ha robat, excepte el senyor Aznar, que l'única cosa que li sap greu és que s'hagi filtrat el seu incompliment amb l'obligació tributària de tota persona honrada.
Malauradament això no passarà i fins i tot és possible que el PP guanyi vots respecte a les darreres eleccions. És trist, però és així! Som tan babaus que se'ns pixen a la cara i no els castiguem, sinó que fins i tot millorem els seus resultats.
Tampoc hauria de sortir ben parat el PSOE. El seu pacte amb C's no té cap tipus de justificació als ulls dels simpatitzants d'esquerra, siguin socialistes o no. Aquesta renúncia a un front d'esquerres hauria de ser motiu suficient perquè les persones progressistes els deixessin de banda i busquessin una alternativa d'esquerres de veritat.
A C's, com que són tan ambigus i l'ambigüitat no ha castigat mai els nostres partits polítics, poden obtenir millors resultats, encara que dubto que sigui massa la diferència. I a Podemos que els pot passar? No crec que les baralles internes els castiguin, a no ser que facin una campanya electoral desastrosa. Tenen el dilema de si van sols o s'ajunten amb IU. Aquest canvi d'estratègia de ben segur que alteraria els resultats. 
Ben mirat, però, tot fa pensar que les noves eleccions, si es confirmen, poca varietat produiran i si es confirma que PP i C's no sumen majoria absoluta, la necessitat de dialogar i pactar apareixerà novament.