dimecres, 2 de setembre del 2015

Tres ministres sancionats a instàncies del PP

Aquesta podria ser la paradoxa si s'aprova la llei promoguda pel PP i destinada a sancionar el president català. Segons la Generalitat, els ministres d'Agricultura, Treball i Sanitat, serien sancionats pel Tribunal Constitucional, d'acord amb la llei que promou el PP, atès que són ministres que han incomplert sentències del Tribunal.
Aquest fet demostra com funciona l'Estat espanyol i la diferència en que la Justícia tracta els casos en funció de si afecten el govern de Madrid o els autonòmics, especialment el català. Algú podrà dir que es tracta d'una anècdota, però entenc que és significativa, i més que discutir la importància de les sentències incomplertes, es tracta de valorar el sentit que té. Penso que no és seriós.
No és seriós anar inventant lleis a mata-degolla per evitar que l'adversari, que està en minoria, no pugui tirar endavant projectes, que no es poden combatre amb arguments. Si més no, no en saben.
Sé que el meu judici és subjectiu, amb una visió parcial i/o interessada, però, com ja he dit altres vegades, trobo a faltar arguments sòlids que defensar una posició contrària. Les majories absolutes, lluny de representar un benefici per a l'estabilitat política espanyola, per mala fe, prepotència i prevaricació moltes vegades, són un llast que provoca desengany, desconfiança i refús social. Espanya necessita una fornada de bons polítics, i no haver de rebre sermons de velles glòries, que han demostrat més interès per a la seva existència confortable que no pas per al bé comú de la nació que varen presidir.