dijous, 24 de setembre del 2015

Déu no li tindrà en compte al cardenal de València

Fa un temps, quan escoltava o observava segons quines manifestacions i actuacions de bisbes i capellans, em dolia fortament, pel mal que provocaven a la mateixa Església, i corria a deixar clar que es tractava d'unes declaracions i accions d'unes persones que interpretaven erròniament el missatge de Jesús.
La història de l'Església Catòlica té passats foscos, però també de brillants. El missatge de Jesús s'ha interpretat de mil maneres, i no sempre correctament. Cada vegada que l'Església s'ha posat al costat del poder, ha fallat en l'essència del veritable sentit de l'Església, i això ho ha fet sovint. És per això que personatges com l'actual Papa, engresquen multitud de creients que continuen pensant que l'Església veritable és l'Església dels pobres.
Espanya té una tradició molt viva d'utilització de l'Església per manipular les persones. Això ha passat en temps del dictador, però també en democràcia, amb uns bisbes i cardenals polititzats i molt allunyats de la població menys afavorida.
Deia al començament que fa temps, quan escoltava missatges com el del cardenal Cañizares, em dolia fortament. Ara, però, ja no em passa. Les meves creences religioses estan molt per sobre d'aquestes anècdotes absurdes, i confio fermament en la intel·ligència dels catòlics, i la seva bondat i generositat per perdonar aquest pobre cardenal, que un dia s'adonarà de l'error, i Déu també el perdonarà.