dimarts, 29 de setembre del 2015

El president imputat

El fet que arribi la notícia de la imputació del president Mas dos dies després de les eleccions ha originat un seguit de comentaris sobre la intencionalitat de la decisió. El ministre de Justícia ha declarat que la data s'ha decidit per criteris electorals. Segons el ministre, varen deixar que passés la data de les eleccions per no interferir ni condicionar el vot. Algú diu, però, que en aquesta ocasió la notícia hauria beneficiat al president i, per tant, a Junts pel Sí.
En un Estat on la Justícia no es desempallega de la Política, qualsevol cosa és creïble. ¿Sabien que dir-ho abans beneficiava els partits independentistes, i per això no ho varen dir? ¿Creien realment que la millor manera de no condicionar el vot era esperar la decisió dels electors?
Cadascú tindrà la seva opinió, però considero que el problema no és d'ara, sinó que ho arrosseguem des de fa molt temps, quan el PP fa forçar la Fiscalia perquè imputessin el president Mas. Mariano Rajoy està enterrant el PP, i Aznar li ho va dir ben clarament. C's han sortit molt reforçats d'aquestes eleccions "regionals" i totalment el contrari es pot dir de Pablo Iglesias. Tot fa pensar, si no hi ha canvi d'actituds, que en les eleccions generals del mes de desembre hi haurà tres partits polítics que es jugaran els primers llocs, amb un cert avantatge de C's.