dimarts, 20 de maig del 2014

Del Bed & Breakfast a la casa dels cònsols

Als que ens agrada visitar les capitals europees se'ns pot haver acabat el 'xollo' d'allotjar-nos de franc en les residències dels cònsols espanyols. El fet que es descobrís que el protegit del govern espanyol, l'exbanquer Blesa, s'allotgés a casa del cònsol espanyol a Londres, durant la seva visita turística, pot fer que ara ho tinguem més difícil perquè ens hi deixin estar.
Perquè suposo que tots els que en alguna ocasió heu visitat Londres, París o Berlín, heu intentat allotjar-vos a casa dels cònsols, oi? és la manera més fàcil i barata d'allotjar-se a l'estranger. 
Hi ha alguna manera de superar el sentiment d'impotència que experimentem quan llegim el diari o escoltem el telenotícies, sense que caiguem en la depressió? Podem somiar en un futur, més o menys llunyà, en què la corrupció es detecti i castigui automàticament, sense que els corruptes continuïn vivint burlant-se de nosaltres?
Hi haurà un dia, en el nostre país, en què els polítics corruptes dimitiran? que no haurem d'estar insistint perquè ho facin, sense aconseguir cap resultat, com fins ara? I la premsa?
¿No hi ha una manera per fer callar la premsa mentidera que enganya en benefici propi o dels partits polítics i líders que els paguen favors? ¿Seria possible, en un país normal i democràtic, que existís un diari com La Razón, i un director com el senyor Marhuenda?
El dia que arribes a casa cansat i llegeixes el reguitzell de notícies que remarquen en titulars els diaris espanyols, només tens ganes d'engegar-ho tot a rodar. L'única cosa que et salva és la família que tens al costat, que estimes i per la qual t'esforces per continuar avançant. Adéu Espanya, no m'aportes res de positiu!