dilluns, 12 de maig del 2014

En defensa del vot diferenciat per a cada convocatòria d'eleccions

Continuo defensant que les properes eleccions són per escollir els nostres representants al Parlament europeu, i no es poden llegir en clau local, més enllà de l'interès perquè ens defensin com a catalans i no per fer projeccions en futures eleccions. La defensa dels interessos de Catalunya podria reduir el nombre d'opcions a escollir, ateses les nul·les possibilitats que en moltes candidatures, hi pugui sortir escollit un representant català. És allò de la circumscripció única que PSOE i PP han avalat des del primer dia.
ERC, CIU, ICV serien els partits amb més possibilitats, al marge del PP i el PSOE on tenen calculat que hi entrarà un català a cada formació política. Votant a CIU podem assegurar-ne dos, però després ve allò del grup parlamentari a qui donen suport. En el cas de CIU sabem que un dels dos representants, el d'UDC, donarà suport al Partit Popular Europeu (EPP), que presideix el senyor Jean-Claude Juncker, que també aplaudeix el senyor Rajoy.
El senyor Jean-Claude Juncker ha deixat molt clar que no està a favor del dret a decidir dels catalans. I remarco el dret a decidir, no pas la independència. Això vol dir que votar CIU és donar un vot en contra al dret a decidir, que es contradiu amb el que ens ha expressat i continua fent el senyor Duran.
Segur que aquest detall, que no agradarà als militants i simpatitzants convergents, és una raó de pes perquè una bona part de catalans no els doni suport i es decantin millor per l'opció d'ERC o d'ICV, que voldran o no la independència, però segur que estan a favor del dret a decidir.
Amb això vull dir que fer una lectura dels resultats de les eleccions europees i projectar-ho en unes eleccions estatals o autonòmiques, és un error, perquè moltes persones, que no tenim prefixat el nostre vot i som molt lliures de votar a qui ens ve més de gust, molt probablement canviem de vot segons sigui perquè ens representin a Europa, Espanya o al Parlament català.