dissabte, 24 de maig del 2014

S'acaba la campanya i s'acaba una etapa de la vida del nostre fill

S'ha acabat la campanya electoral i entrem en la jornada de reflexió, un moment que convindria que reflexionéssim, però no tant per decidir a qui donem el nostre vot, sinó per com hem d'exigir als partits polítics un comportament honest, transparent i participatiu. Que no ens utilitzin per aconseguir el poder i d'aquesta manera decidir allò que els doni la gana.
Fins ara ens han demostrat que totes les promeses en campanya es queden en un no-res quan aconsegueixen la majoria absoluta. Poden fer tot el contrari del que ens han promès i no els cau la cara de vergonya, sinó que fins i tot ho justifiquen a costa nostra. 
Amb aquesta experiència tenim l'oportunitat de no fer cas del que ens prometen i decidir donar el nostre vot al partit que més coherent sigui entre el que diuen i el que fan. 
Però mentre els partits polítics tancaven els actes de campanya, els de casa érem al col·legi La Presentació per acompanyar l'Ignasi en la festa de la seva graduació. L'Ignasi acaba la seva etapa escolar i es prepara per iniciar-ne una de nova, la universitària. Aquests darrers dies, entremig d'exàmens globals, s'ha pogut entreveure una relació molt interessant entre tots els companys que esperem deixi un bon record i no quedi en l'oblit.
Els fills se'ns fan grans i això vol dir una cosa: nosaltres també. La llàstima serà haver de reconèixer que no hem estat capaços de deixar-los un país en millors condicions. Vàrem heretar un model autoritari i dictatorial, però la transició a la democràcia ha tingut molts entrebancs i els criminals de guerra han viscut sense problemes i els seus descendents ens continuen governant.