dilluns, 24 de febrer del 2014

Les concessions dels "xiringuitos" enfronten alcalde i regidor

Sembla ser que el que no s'ha aconseguit estant a govern es vol aconseguir des de l'oposició, o no! Em refereixo a les declaracions que segons el web de Ràdio Arenys va fer l'alcalde al programa El dominical. Àlex Acero, el regidor que ningú ha acabat d'entendre si formava part del govern o simplement dirigia una regidoria, hauria amagat a l'alcalde les queixes dels guinguetaires, i ara, des de l'oposició, els abanderaria en contra el govern municipal. Tot això és el que es desprèn de la ressenya que es fa ressò radioarenys.cat de les paraules del nostre batlle.
Des de fora no s'acaba d'entendre i fa molta mandra pensar que es tracta d'un joc polític a un any de les eleccions municipals. Jo no ho vull creure, pensant que estem parlant d'Arenys. Les reivindicacions dels guinguetaires són lícites i es poden entendre, però també cal posar cadascú en el seu lloc. Serà difícil oblidar la recollida de signatures, en l'anterior mandat, contra el projecte del passeig marítim fins a Canet. Es tractava de fer creure que es defensava un model de platja bo per Arenys, quan el que volien era que continués el caos en benefici del segon negoci. L'objectiu es podia entendre, però les maneres no.
En aquella ocasió, l'actual alcalde era a l'oposició i es va alinear amb els guinguetaires, fent mans i mànigues perquè el projecte no avancés. No sé què hauria passat, però en tot cas, quan l'alcalde parla de la manipulació d'Acero m'entren molts dubtes.
Hi ha actuacions de polítics que només s'expliquen per interessos, personals o de partit, i això és el que podreix la política. Ara es barallen regidor i alcalde defensant els interessos d'un col·lectiu, però només és això, que ja m'està bé, però que es digui i s'entengui. Tot el que es faci en pro de l'activitat comercial i professional serà poc. Arenys cada vegada és més pobre en activitat econòmica i això ho patiran els nostres fills.
Acero tenia molt clar que calia potenciar l'economia, com també ho tenia clar en Marc Soler. Penso que cap dels dos va aconseguir el que es pretenia, i això lluny de ser una crítica als dos regidors, és un plany perquè la nostra vila no surt d'aquest forat que fa uns anys hi va caure. Si no aconseguim resultats, continuarem vivint de l'almoina, i això no porta enlloc.