dijous, 27 de febrer del 2014

El Parlament és la imatge de l'activitat política de la nació

Ja sé que el tema fàcil d'avui és parlar de la votació al Parlament català, amb 9 vots del PP a favor del dret a decidir. Em serveix, però per reflexionar sobre la feina dels diputats i la imatge que donen, no sempre la millor que caldria esperar-ne. Un error el pot tenir tothom, i per tant es pot entendre el senyor Millo i acceptar que és humà, però no ha estat ell l'únic en equivocar-se, ja que n'hi ha hagut vuit més que han votat sense saber què estaven votant, o bé és que voten el que els marquen sense pensar si és encertat o no.
La meva pregunta seria què els pot passar a aquests diputats o diputades que han votat a favor del dret a decidir? el grup parlamentari del PP els hauria de sancionar? M'imagino que tot acabarà en no-res, sobretot perquè la repercussió del resultat és mínima.
La imatge que tenim de la feina dels diputats és la de les sessions del Parlament, però entenc que precisament no és aquí on es treballa més. Les sessions parlamentàries no deixen de ser unes representacions teatrals, amb públic o sense, amb el guió força estructurat. Una mica el que comentava ahir parlant del debat de l'estat de la nació. 
A les sessions del Parlament cadascú hi va amb la lliçó apresa i la gran majoria s'ha de limitar a prémer el botó que els indica el seu portaveu. Si aquest s'equivoca, passen coses com la d'avui. On representa que els diputats fan feina es en les comissions i les responsabilitats que tenen assumides els diferents diputats de cada partit. Si no fos així, podríem reduir el nombre de diputats i ponderar el seu vot d'acord amb els resultats electorals. Tot i així, el que passa en les sessions parlamentàries té un significat especial i és la imatge que retrata la política del país i val la pena fer-s'hi una mica i no cometre errors que desprestigien el polític.