dimarts, 4 de febrer del 2014

Intercanvi de carteres a Arenys de Mar

No es tracta que els arenyencs ens intercanviem carteres, sinó que és a dins de l'Ajuntament que se les intercanvien, ara en motiu de la dimissió del regidor Àlex Acero com a regidor de govern. Ramon Vinyes, que va ser alcalde de la vila en el mandat 2007-11, i que va començar aquest mandat a l'oposició, en aquests moments va sumant responsabilitats, alliberant altres regidors i el propi alcalde.
L'oposició s'ho mira i veu com augmenta el grup, ara en són quatre, quatre que vol dir sis. Veurem en què canvia tot, sobretot en les declaracions a Ràdio Arenys i les aportacions al Ple. Sempre en llocs públics on es diu allò que políticament interessa, que no necessàriament és allò que es pensa o es practica. Durant aquest mandat he escoltat afirmacions completament contràries al que es pensava en el mandat anterior, i això només ho saps quan has estat a dins, i els ho has sentit a dir.
El més trist de tot plegat és que passin governs i no s'avanci en pràcticament res. Tot i el poc marge de maniobra dels ajuntaments, sobretot els petits i amb pocs ingressos, no hi ha capacitat per planificar a llarg termini, i això fa que només es vagin tapant forats.
I la culpa no és de l'administració, sinó de qui administra. A l'oposició tot es veu molt clar, però quan s'assumeixen responsabilitats ja no és el mateix. Donar la culpa als altres és molt còmode i hi estem massa acostumats.
Per cert, i disculpeu la meva ignorància, què s'ha fet fins ara en noves tecnologies durant aquest mandat? i en aquest any i mig que falta, què es farà? Ho dic, a propòsit del canvi de regidor. I en comerç, sembla ser que han millorat les relacions amb els venedors de plaça. Els arenyencs n'hem tret res d'aquesta millora? tenim un mercat municipal millor? hi ha més parades i més hores obertes? o potser continua sent un mercat de tercera regional? i en tot cas la culpa no la vulgueu buscar només en la persona del regidor. Potser que reconeguem la nostra part de culpa. Sense esforç no s'aconsegueix res. Ningú regala res.