diumenge, 3 de novembre del 2013

L'exjutge Garzón s'ofereix al PSOE

Llegeixo que l'exjutge Garzón i altres persones públiques s'han ofert al PSOE per enfrontar-se al PP i aconseguir fer-lo fora del govern. Sempre s'ha dit que el PSOE necessitava uns bons resultats del PSC per aconseguir guanyar les eleccions generals. En aquests moments està clar que el PSC no passa per una situació massa bona i això fa, si la dita és correcta, que el PSOE ho tingui molt difícil per superar el PP en unes eleccions espanyoles.
Intentar fitxar persones de renom i credibilitat pot ser una alternativa al caos actual del PSC, però això no és fàcil, ja que avui dia no hi ha gaires personalitats ben valorades que estiguin disposades a ficar-se en política, i els que en viuen, prefereixen remenar les cireres des del darrere.
Ignoro si actualment Garzón aporta credibilitat i vots a una llista electoral. Sí que és veritat que en són uns quants els que no varen veure bé que se l'apartés del món judicial, però caldria veure si és degut a la seva personalitat o bé als casos que ell portava pels quals molts espanyols han reclamat justícia.
La resposta de Rubalcaba ha estat molt freda, probablement perquè tampoc té clar que aquest suport els aporti gaires beneficis. De totes maneres, alguna cosa haurà de fer el PSOE si no vol veure com, a Madrid, el partit de Rosa Díez guanya adeptes i votants, en detriment del partit socialista. A Catalunya el PPC i el PSC ho pateixen a mans de C's, que amb un discurs populista i sense cap experiència de govern que els condicioni, avancen posicions estimulats pel discurs de la CUP i els partits sobiranistes.
M'agradaria pensar que el PP té els mesos comptats per continuar governant amb majoria absoluta i amb tanta impunitat i despotisme, però no estic massa esperançat en què els meus desitjos es converteixin en realitat.