dissabte, 30 de novembre del 2013

La nova llei de seguretat ciutadana amenaça la democràcia real

Això és el que diu el diari britànic The Guardian, i el que pensem molts. La diferència entre el PP i el PSOE és que els primers amb dos anys són capaços de carregar-se el sistema democràtic i en canvi el PSOE ni amb vuit anys és capaç d'aprovar lleis progressistes que defensin la classe treballadora.
Tot això fa que per cada passa endavant que facilita el PSOE, el PP en recula tres, i és per això que si analitzem la transició ens adonem que cada vegada ens trobem més a prop del sistema feixista i dictatorial. El per què, el trobem en la concepció de la majoria absoluta en un sistema democràtic. El PP es creu que la majoria absoluta et permet fer-ho tot i això no funciona així.
Fabra i Rajoy estan cavant les seves pròpies tombes. El problema és que, abans, la resta dels mortals ho passarem molt malament. Estem vivint una època gris de la història del nostre país, que ens ha tocat en sort i que ens posen a prova. Subsistirem?
No només estem en mans de polítics corruptes, sinó que a més aproven unes lleis que posen en perill el sistema democràtic. Aquest abús de poder no hauria de ser permès per la resta d'estats de la Unió Europea, que hauria de ser més valenta per denunciar l'atac directe als drets més essencials dels espanyols i, d'una manera molt especial, dels catalans.
La diferència respecte al temps de Franco és que ara ho podem dir més alt, però molt en temo que les conseqüències no siguin tan diferents. El que ha passat al País Valencià, amb l'accident del metro de la ciutat i, ara, amb el tancament de la ràdio i la televisió autonòmica, no és cap broma i demostra la intolerància dels governants. Amagar la veritat i negar la llibertat d'expressió. El PP s'està radicalitzant i convertint, de la mà de Fabra, Wert, Fernández Díaz i Ruíz Gallardón, en un partit polític predemocràtic.
Amb realitats com l'actual, a ningú pot sorprendre les ganes de sortir a fora. Estic convençut que per malament que ho pogués fer el govern català escollit, mai arribaria a l'extrem del govern del Partit Popular espanyol. Aprofitem-ho ara que podem, i denunciem els actes feixistes del PP.