dilluns, 21 de desembre del 2009

Salut i esperança

Avui és el dia de l'esperança i demà el dia de la salut. S'ha vist cada any. Avui molta gent que ha comprat participacions de loteria s'imagina per uns moments què passaria si tingués sort. Tothom pensa que és impossible, però es clar, a algú li tocarà no? Demà, quan haurem comprovat que no ens ha tocat res, vindrà el moment de dir que l'important és tenir salut, i així ho matarem.
Una cosa i l'altra són importants ja que sense il·lusió, imaginació i esperança, la vida se'ns pot fer molt feixuga. Hi ha gent que tot això els manca i podem constatar que pateixen i el seu futur és gris i difícil, però al mateix temps la salut és necessària per viure una vida de qualitat. Fixeu-vos amb la gent que pateix alguna malaltia, de quina manera els condiciona i com han de preparar-se per continuar trobant sentit el viure.
L'altre dia, a la ràdio, una oient va telefonar per poder parlar en directe. Tots ens esperàvem una pregunta, una consulta, o algun retret, però no, la senyora va trucar per recordar-nos les persones malaltes que ens escoltaven per ràdio des de casa, i que no podien sortir ni fer una vida normal, i els va desitjar unes bones festes de Nadal.
Aquests dies, amics i amigues més o menys properes a mi ho estan passant malament, i això m'entristeix perquè no podran viure el Nadal com es mereixerien. La seva lluita contra la malaltia necessita de la il·lusió, l'esperança de poder superar aquest contratemps.
És important que les persones sanes s'adonin del regal que tenen i ho sàpiguen valorar. No pot ser que ens preocupem per estupideses quan hi ha gent que està lluitant per recuperar la salut. A aquests amics i amigues els desitjo tota la sort del món, i no penso en el sorteig de demà, sinó en la seva batalla contra la malaltia.