dimecres, 16 de desembre del 2009

La variant de Valldegata més a prop

Si ahir parlava del traspàs a la Generalitat del servei de rodalies, i del nou model de gestió de l'aeroport de Barcelona, avui podem parlar del traspàs del tram de la Nacional II, pel seu pas pel Maresme, amb una bossa de 400 milions d'euros.
Segons ha declarat el conseller Nadal, el Govern ha signat el conveni de cessió del tram del Maresme de la N-II, que haurà de ratificar el Consell de Ministres. A poc a poc anem avançant. Penso que massa a poc a poc, però confio a poder-ho veure a no trigar gaire.
Però el més important de tot és que dels 400 milions d'euros a traspassar, n'hi ha 97,4 milions que ja podrà cobrar la Generalitat, i es destinaran, entre altres, a la construcció de la variant de Valldegata d'Arenys de Mar. La variant que connectarà l'actual N-II amb l'autopista, i farà desaparèixer la carretera que passa per la Riera d'Arenys. Segons he pogut llegir, l'obra es licitarà l'any vinent, per la qual cosa estem parlant d'una molt bona notícia, que espero que ocupi algunes pàgines dels diaris, els de paper i els virtuals, i serveixi per contrarestar les males notícies, que acostumen a agradar més, sobretot als diaris sensacionalistes. Tenen més morbo.
Amb les obres que s'estan fent a l'alçada de la Muvisa, les que s'han fet a Platja Cassà, i les que s'anuncien per a l'any vinent, el tram de la N-II que passa per Arenys quedarà totalment canviat i, confio, millorat.