dilluns, 2 de maig del 2022

Tot sigui per aconseguir una vila més neta

He llegit al web de Ràdio Arenys que aquesta passada nit l'empresa L'Arca del Maresme ja ha començat a gestionar la recollida d'escombraries, encara sense que es faci efectiva la recollida porta a porta a tota la vila, sinó que això començarà a la tardor, després que l'Ajuntament iniciï una campanya de difusió i explicativa sobre la manera de treure la brossa de casa.

Cal desitjar molt encert a l'empresa i també a l'ajuntament perquè hi ha molta feina a fer, i hem de dipositar moltes esperances en la campanya del mes de juny per veure si som capaços, els arenyencs, de fer bé la feina, ser més cívics i endreçats i deixar de donar mal exemple als visitants.

Aquest matí hem fet una escapada a la veïna població de Sant Pol, i una vegada més he pogut comprovar que els altres municipis estan més nets que el nostre. M'imagino que és gràcies a un millor servei municipal, però sobretot a un millor comportament de la població a l'hora de mantenir nets els carrers i places.

Suposo que us podeu imaginar la ràbia que t'entra quan t'adones que és possible tenir el poble net, sense brossa ni deixalles, ni plàstics ni papers pel carrer. A la nostra vila ni tan sols som capaços de mantenir nets vials que acostumen a ser visitats per forasters, com ara la pujada del camí de la Pietat.

La regidoria de serveis municipals té un repte molt important que nosaltres no li posem fàcil. Tan sols deixant de llençar papers i plàstics, i també paquets buits de tabac, no col·locant bosses de brossa a les papereres, o deixar de treure mobles vells posant-los a la primera cantonada que ens ve de gust, ja n'hi hauria prou perquè els nostres carrers fessin més goig.

Entenc que qui acostuma a comportar-se com a bon vilatà està fart de llegir comentaris sobre brutícia, i en canvi són els incívics i barroers els que ni tan sols hi paren atenció. Cal que tots siguem curosos a l'hora de passejar per la via pública i, sense posar el nostre físic en perill, recomanar qui no es comporta, que canviï d'actitud. A veure si aquest 2022 és un punt d'inflexió per a la netedat de la nostra vila, i ens podem posar una medalla tots plegats per haver aconseguit fer un pas endavant.