dijous, 5 de maig del 2022

La campanya de les municipals en marxa

Falta un any per a les eleccions municipals i sembla que els partits polítics ja s'estan posant les piles, i una de les coses que saben fer és enviar propaganda a les cases parlant d'allò que han fet, si són al govern, i allò que no ha fet el govern, si són a l'oposició. 

Avui he rebut a casa un fulletó del PSC local, del mes d'abril, on se'm convida a participar a l'arrossada del passat diumenge 1 de maig. D'entrada, doncs, ja no anem bé. Si no són capaços d'enviar a temps la propaganda que els ha de portar a governar el municipi, què podrem esperar d'ells?

Entrant a veure què ens diu el PSC podem observar que és molt crític amb la CUP. Probablement perquè és el partit polític que els va deixar a l'oposició. Si ho recordem, en el mandat passat era el PSC qui va pactar amb ERC i Comuns per deixar JxArenys a l'oposició, i en canvi en aquest mandat ERC i Comuns varen pactar amb la CUP i qui es va quedar a l'oposició, amb JxArenys, va ser el PSC.

En el fulletó que s'ha enviat avui a les cases d'Arenys deixen molt clar que la recollida selectiva, malgrat haver incrementat la taxa, no ha avançat, i que és la CUP qui més endarrerit està en el compliment del PAM.

És cert que molts esperàvem més de la CUP, i hem pogut veure que no aconseguien moltes de les coses que s'havien proposat. La manca d'experiència en el govern no pot ser la justificació per no fer els deures, ja que és un perjudici pel bon funcionament del nostre ajuntament. Tirar-se els plats pel cap tampoc és el que més ens agrada als vilatans, sinó que el que voldríem és que entre tots s'avancés en el govern de la nostra vila.

Sigui com sigui, la campanya s'ha obert i m'imagino que ara vindrà la contra per justificar la crítica rebuda. Ens agrada saber per què es fan les coses i també per què no s'han fet, però el que més ens agrada és que els nostres representants polítics s'arremanguin i sigui eficients a l'hora de gestionar la cosa pública.