dijous, 25 de febrer de 2021

Treballant la substitució de Torrent a la presidència del Parlament

He llegit que la CUP s'ofereix per presidir el Parlament i que per altra banda Illa proposa Granados per ser la presidenta. Entretant la gent de JxCat reclama que són ells qui hi tenen el dret, sempre i quan hi hagi un pacte entre els partits independentistes i donant per fet que el nou president del govern serà Pere Aragonès.

De fet, Granados podria molt ben ser la nova presidenta del Parlament català si el PSC hagués obtingut suficients vots per obtenir la majoria absoluta, o si més no que sumessin amb els Comuns, però aquest no és el cas. Ni en l'hipotètic cas de pacte d'esquerres, Granados no hauria de ser nomenada presidenta del Parlament, perquè no és una persona de consens. Ha estat molt crítica amb els partits independentistes i amb un discurs molt punyent, ratllant la mala educació.

Si em demanéssiu qui voldria per president o presidenta del Parlament, no us sabria qui dir, però de ben segur que no escolliria Eva Granados. Tan ella com el candidat socialista han estat unes persones molt dures en la seva crítica al govern anterior, molt lluny de posicionaments socialistes que podien tenir certs elements de consens amb la voluntat de trobar solucions a l'encaix de Catalunya amb la resta d'Espanya, i més aviat favorables a considerar el nostre país com una part més de l'Estat espanyol. Ambdues persones són clarament representants del PSOE a Catalunya, per la qual cosa seria una mala notícia per al nostre país que un i altra poguessin acabar sent presidents del Govern i del Parlament.

Avui dia no és fàcil trobar una persona que tingui la categoria per ocupar la presidència del Parlament, i tampoc hi col·locaria la candidata de la CUP o la mateixa Laura Borràs. Segur que hi ha millors candidats per representar-nos des de la primera cadira del Parlament, i aquesta hauria de ser una feina a treballar des dels diferents partits polítics. 

Cap comentari: