divendres, 31 de març del 2017

Xats barroers i insultants que embruten l'espai Internet

Un divendres més el govern espanyol pren decisions contra l'actitud del govern català. Es tracta que cada vegada es corregeixin els errors anteriors, per tal de reduir les possibilitats de defensa del govern català en la seva dèria per convocar el referèndum.
Tots els diaris digitals publiquen les notícies i donen peu a comentaris dels seus seguidors. És La Vanguardia una mostra de la ràbia que produeix a molts la insistència dels independentistes per convocar un referèndum, amb l'esperança de guanyar-lo, un fet que no està clar, sobretot després de llegir les dades del CEO.
La literatura que es desprèn del xat de cada notícia relacionada amb Catalunya, el seu govern i el procés, és d'un nivell deplorable. Tot es basa en l'insult permanent contra els catalans, el seu president, consellers... És una llàstima que no hi pugui haver debats on-line que siguin un xic constructius. Entenc la crítica que es pot fer des de fora de Catalunya i també des de dins, a les aspiracions independentistes d'alguns catalans, però el que em costa més d'entendre és el nivell barroer i insultant dels comentaris, que no els afavoreix, encara que els serveixi per desfogar-se d'allò que els dol.
La llibertat d'expressió s'ha de defensar sempre, tant a l'hora de demanar un referèndum, com a l'hora de defensar la indivisibilitat d'Espanya. Tothom té el dret d'opinar, criticar i argumentar perquè creu que la seva tesi és la correcta, però dedicar-se a insultar és la pitjor elecció d'aquell que té ganes de defensar els seus valors, el seu pensament, la seva idea de la societat, del país i l'Estat.