diumenge, 22 de gener del 2017

Patxi López, la salvació de l'esquerra espanyola?

Si no fos que en política mai no tens la certesa de que allò que avui et promet un polític demà t'ho continuï defensant, avui podríem tenir clar quin líder socialista ens interessa més a Catalunya i caldria donar-li suport des del PSC. 
Continuo pensant que Susana Díaz és la pitjor alternativa, no només per a nosaltres, sinó també per al futur de l'esquerra a Espanya. S'ha demostrat que el socialisme andalús, liderat per la candidata, és molt proper a la dreta i prefereix renunciar als principis socialistes per donar la mà a la dreta més rància del PP de Rajoy.
Penso que l'entrada de Patxi López en la lluita per aconseguir liderar el PSOE és el millor que li podia passar al PSOE i en definitiva al socialisme espanyol, i voldria pensar que també a l'esquerra espanyola. Una lluita només entre Sánchez i Díaz hauria estat força perversa per convertir-se en un enfrontament personal i entre defensors d'un i altre personatge.
És cert que Patxi López no és nou en política i ha deixat molt clar com pensa, però el veig fora de la pugna entre persones i defensor de l'esquerra contraposada a la dreta reaccionària del PP. És un socialista d'una comunitat amb aspiracions sobiranistes, que l'ha presidit i que les entén encara que no les comparteixi, i que pot fer molt per al bé d'Espanya i també de les comunitats que no creuen en el cafè per a tots i que voldrien un canvi real de la política espanyola, que no ens podrà donar mai ni Susana Díaz ni Rajoy.