dissabte, 2 de gener del 2016

I si enviem les CUP a desencallar la presidència espanyola...

Ja em perdonareu, però segons quines declaracions escolto de polítics espanyols em vénen ganes de riure o potser plorar. Llegia avui a De Guindos reclamant un govern de PP, PSOE i C's, per obtenir una gran estabilitat. Es fot de nosaltres? I que el presideixi en Rajoy, oi? Llavors per què vàrem anar a votar?
Rajoy diu que ha de ser el president del govern espanyol perquè és qui més vots ha obtingut, però no diu que hi ha hagut més votants que n'han preferit un altre. No vol dir res això?
Ja entenc que el PSOE només ha obtingut 90 dels 350 escons del Congrés i no pot presumir gaire, però... oi que no són eleccions presidencials? oi que es tracta d'eleccions parlamentàries? Llavors nosaltres votem la configuració del Congrés. A Madrid mai he votat a un presidenciable amb possibilitats, sinó aquells partits que podien dir-hi la seva, ja fos a l'oposició o en coalició. 
Els senyors del PP es pensen que Rajoy té el dret de ser el nou president del govern, però els seus arguments són erronis. El problema és que el PSOE ha tret mals resultats, però el que encara és pitjor és que el seu líder està qüestionat pels seus, que el volen fora. Llavors, jo amb aquests partits polítics que només juguen a veure qui els liderarà i es fan el llit mútuament, no en vull saber res, ni em podem esperar res de bo.
La solució? podria dir noves eleccions, però... en què canviaria tot plegat? C's perdrien part dels seus votants que tornarien amb Rajoy? Ah, i als del PSC se'ls hauria de cantar les absoltes. Podemos creixeria més? Hi podrien anar els de les CUP i desencallar l'atzucac. Ells en tenen experiència!