dilluns, 2 de març del 2015

Arenys de Mar ja té vuit alcaldables per escollir

Tal com ja es preveia i ho havia comentat en aquest blog, la Rosa Zaragoza encapçalarà la llista de Ciutadans en les eleccions municipals a Arenys de Mar. Amb la Rosa ja tenim vuit alcaldables, després de les confirmacions de l'Annabel Moreno (ERC), Ramon Vinyes (PSC), Isabel Roig (ICV), Belen Quintero (PP), Àlex Acero (Bloc), David Caldeira (CUP) i, segons UDC, Josep Manel Nogueras (CIU).
No sé si encara n'hi haurà algun altre, tenint en compte les ganes que gent de Podemos tenia per crear una agrupació d'electors. En tot cas, no cal dir que estem ben servits i també que tindrem 136 candidats, més reserves, disposats i disposades a treballar per Arenys. Llavors direu que els arenyencs no som solidaris i voluntariosos, perquè a guanyar-s'hi la vida no hi aniran pas, encara que algun malpensat s'ho pugui imaginar.
Amb vuit candidatures surt a unes dècimes per sobre de dos regidors per llista, la qual cosa, resultaria prou curiosa. Si a Espanya es posen nerviosos per la fi del bipartidisme, els hauríem d'ensenyar com ens ho fem a casa nostra que treballem molts i ben avinguts.
En aquest mandat hi ha hagut un equilibri entre forces de govern i oposició, 3,5 a 3,5, encara que amb un pes representatiu diferent. La fracció és pels moviments del Bloc que ha jugat tots els papers de l'Auca, fins i tot assumint regidories sense considerar-se part del govern. 
Quant a les cares que ens podem trobar a partir del 13 de juny, data de la constitució del nou ajuntament, probablement no hi hagi molts canvis, tenint en compte els líders de cada formació que, a excepció de CIU i del retorn de la Rosa, ara amb un altre partit, la resta repeteixen. Tot dependrà, doncs, dels números dos, que en el cas d'ERC i la CUP ja sabem que són nous.
Del cap de llista de CIU, si es confirma, m'interessa la importància que dóna a la participació, un fet que gira totalment la truita de l'actual alcalde, que no hi ha cregut mai. A veure si entre la CUP i CIU posen en pràctica aquest valor, i aconseguim millorar la nota d'aquest actual mandat. La Transparència els vindrà obligada per llei i no se'n podran escaquejar.