dissabte, 10 de gener del 2015

Una imatge esperpèntica de Catalunya

El PSC ha denunciat CIU i ERC, i concretament el president Mas i Junqueras d'estar donant una imatge esperpèntica de Catalunya. De fet ja fa molt temps que els nostres polítics donen una mala imatge del país, o potser és la imatge real i que sovint ens avergonyeix. Quan es tracta del president ja és més seriós i potser sí que hauríeu de reflexionar sobre les paraules del PSC, o millor dit, sobre les converses i picabaralles d'ambdós polítics.
Fa uns dies que, parlant de la situació d'impàs d'aquests dies li buscava la part positiva i comentava que podia ser la manera de reflexionar sobre com hem arribat fins aquí. Mirat d'una altra manera, també és cert que la imatge que estem donant a fora no és molt exemplar i fins i tot ratlla el ridícul. 
I mentre Junqueras i Mas discuteixen la manera de presentar-se a les eleccions, la CUP proposa una candidatura unitària d'esquerres i ICV l'aplaudeix, no fos cas que quedi a l'estacada ara que hi ha tants fronts oberts a l'esquerra.
Tot i que el PSC no és el partit polític més idoni per parlar d'actituds esperpèntiques, sí que li podem donar la raó que la cosa s'està allargant massa i que potser sí que caldria anar més de dret al gra. El tema important, però, és analitzar si aquesta discussió està en la línia de les crítiques que sovint fem als nostres polítics d'estar més pensant en la seva quota de poder que no pas en el bé i el futur del poble que diuen estimar i defensar. 
Crec que el president Mas ha liderat un procés ple de dificultats, i ho ha fet amb determinació i èxit reconegut per la societat civil. Això ens hauria portat al 9N, però després... probablement és massa aviat per valorar-ho i ens cal assolir una altra etapa per mirar enrere i opinar, de totes maneres, en calent, resulta una mica dubtós i no gosem dir si el llistó es manté al mateix nivell o bé l'han abaixat. Ho sabrem, no sé si molt aviat.